На 21.09.2022 на ул.„Шишка“ во Кавадарци, полициски службеници од ОВР Кавадарци, со судска наредба, го привеле Р.С.(43) од Кавадарци за издржување казна затвор од една година.

Лицето било спроведено во Казнено-поправната установа Затвор Гевгелија за издржување на затворската казна.