Полека но сигурно доаѓаме и до крајот на оваа 2020 година, во истата ни следи уште еден продолжен викенд, а тоа е 23 октомври.

Вкупно остануваат уште 2 неработни денови за сите граѓани на Македонија до 2021 година, а тоа се:

23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба;

8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;

За граѓаните од католичка вероисповед

1 ноември (недела), Празникот на сите светци;

25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 ноември (недела), Ден на албанската азбука

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.