Vestiplus.mk
+БИЗНИСМАКЕДОНИЈА

Во тек е исплатата на образовниот додаток за четвртиот мерен период

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплатата на образовниот додаток за четвртиот мерен период.

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

-за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година,

-за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година,

-за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и

-за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.

Исплатата на додатокот за образование изнесува по 2.100 денари во четири еднакви износи, на корисникот на правото на додаток за образование за дете во основно образование, а од по 3.000 дeнари на корисникот на правото на додатокот за образование за дете во средно образование.

Годишниот износ на додатокот за образование за основно образование во учебна година по дете изнесува 8.400 денари, а за средно образование во учебна година по дете изнесува 12.000 дeнари.

Грижата за сите граѓани е наш приоритет!

Можеби ќе ве интересира...

ПЕНТАГОН ОБЈАВИ ПРОЦЕНКА: Русија ангажираше 100 отсто од силите, но нема голем напредок

Vesti +

Бочварски: Општините имаат капацитет, нека аплицираат за пари за реконструкција на локалните патишта!

Vesti +

Спасовски: И во Пробиштип СДСМ е силно и одлучно

Vesti +

Бајден одлучи: Пушта на пазарот уште 15 милиони барели нафта од стратешките резерви

Vesti +

Променливо облачно и свежо, на повеќе места нестабилно со пороен дожд, грмежи и засилен ветер

Vesti +

Приведен крадец во Охрид, фатен на дело

В+