Постојат луѓе кои се подготвени за правење планови, за преземање иницијатива и луѓе кои ризикуваат сé за да ја постигнат целта. Заради нивниот карактер, овие Хороскопски знаци имаат поголема предиспозиција да бидат лидери.

Овен

Овој хороскопски знак секогаш има тенденција да биде прв затоа што тој сака да победи во сè што прави. Тој е подготвен да ги прифати сите предизвици, дури и најтешките, и едноставно ужива во тоа.

Лав

Лавовите се препознатливи по харизмама, која во комбинација со детски линии, ги прави неодоливи. Тие уживаат да бидат во центарот на вниманието и знаат како да се однесуваат со другите луѓе и затоа другите им веруваат и ги следат. Исто така, тие сакаат за сè да бидат во право.

Јарец

Ова е знак кој е роден да биде шеф. Главен е во целиот Зодијак и има план за скоро сè. Тие се многу страсни и ќе сторат апсолутно сè за да го постигнат тоа што го сакаат. Сериозно сфаќаат сé што прават и да се борат да ја постигнат целта.

Водолија

Овој хороскопски знак е комбинација од сè. Од една страна е емотивна, додека од друга сака револуција, и тоа веднаш. Прават сè на свој начин, но на крајот секогаш остваруваат сè што замислиле. Тие се ексцентрични, знаат да ги слушаат другите, но луѓето подеднакво ги слушаат и ги следат нивните идеи.