Додека регионот брои рекордни бројки на новозаразени, Македонија е во исчекување и на статистиките за новозаразените од коронавирус, но до овој момент сѐ уште нема ништо ново на оваа тема, пишува Centar.mk.

Токму поради ова со соопштение излегоа од Министерството за здравство:

– Министерството за здравство се извинува до медиумите и јавноста за денешното доцнење со информирањето за состојбата со ковид-19 во нашата земја. До овој момент сѐ уште не е испратена дневната статистика од Институтот за јавно здравје, велат од Министерството.

Веднаш штом пристигне дневниот извештај, истиот ќе биде проследен до јавноста, додаваат во кусото соопштение од МЗ, пренесе Centar.mk.