Секој хороскопски знак има сопствени особини, желби, тајни. Сепак, помеѓу дванаесетте знаци, постојат такви кои се издвојуваат.

Овие знаци ги поседуваат најмоќните карактеристики и силна личност и на љубовен, професионален, и воопшто на животен план.

Еден од тие знаци е и овенот.

Овен: Овен е првиот знак во хороскопот. Овните се навикнати први да се носат со специфичните ситуации. Со такви вештини, лицата родени во овој знак поседуваат моќни карактеристики како што се исклучителни лидерски способности.

Всушност, многу моќни лидери со надарени умови се родени во знак Овен. На оваа долга листа се наоѓаат Томас Џеферсон, Леонардо да Винчи, Маја Анџелоу. Многу наши омилени уметници како што се Мараја Кери, Лејди Гага и Хит Леџер се родени во знакот на моќниот Овен. Бидејќи Овен е огнен знак, луѓето во овој знак се плашливи и талентирани, па не се грижете ако темпото на нивниот живот ви се чини пребрзо.