Граѓаните повторно му го свртеа грбот на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на трибината која вечерва ја организираа во Автокоманда. Пред триесетина луѓе, Мицкоски ги промовираше поликите, кои очигледно веќе не палат кај граѓаните.

Сам со сопартијците Мицкоски ја презентираше веќе видената, прочитана и отфрлена програма на ВМРО-ДПМНЕ која е спротивна на стратешките определби на државата за членство во ЕУ и во НАТО.

Народот јасно покажува која визија ја поддржува и дека го избира патот на евроатлантските интеграции преку Преспанскиот договор и соработка со соседите.

Ова е само уште едно во низата неуспешни обиди на ВМРО-ДПМНЕ да собере членство на трибини или протести, откако претходно блокираа улици низ градовите со по 10-20 партиски членови. Дури и тие протести прекинаа, откако Мицкоски виде дека ја нема поддршката од народот, а се помала му е и поддршката во неговата партија.