Нумерологијата го открива бројот на скриени значења во нашите лични броеви.

Здравјето конечно стана најважното нешто во животот на повеќето луѓе, но доброто здравје е предуслов за успешен живот во сите други аспекти.

Наводно, старите учења откриле важно влијание на бројките врз судбината на голем број луѓе и развиле систем што може да се користи за ублажување на болката и болеста. Во нумерологијата, ова може да се дознае со помош на датумот на раѓање, денот, месецот и годината на една личност. Со собирање на броевите на родендени се прикажуваат сите карактерни црти, природните склоности, како и подложноста на разни болести. Потпирањето на јазикот на бројките открива како одредени циклуси можат да остават причини за здравјето на луѓето.

Годината на животот на секој човек, од една до друга година, е поделена на 7 периоди. И на секој од овие периоди му се доделуваат одредени својства во однос на здравјето. На пример, луѓето родени на 1 април. Ова е првиот ден од првиот период. Вториот период ќе започне за 52 дена, на 23 мај. За да го најдете почетокот на третиот период, треба да додадете 52 дена на 23 мај. Добиен е бројот 75. Како што е, во мај има 31 ден, потоа од 75 се одземаат 31. Се одзема бројот 44, кој се однесува на месец јуни. Меѓутоа, во јуни има 30 дена, па 14 дена се префрлаат во месец јули. Третиот период, односно периодот започнува на 14 јули.

Период 1

Виталност, воопшто – личноста е во најдобра состојба. Ако здравјето е во опаѓање, брзо се враќа во нормала. Добро време за планирање на работата. Особено добро време за правилни, вежби за длабоко дишење, пешачење и други активности на отворено. Не ги оптоварувајте очите.

Период 2

Склоност кон ненадејни промени во здравјето. Развивање проблеми со желудникот, цревата, крвотокот, нервите и разни болки. Чувајте го задоволството во состојба на умот.

Период 3

Период на несреќи и ненадејни операции. Повреди од пожар, остри инструменти, падови и ненадејни удари. Внимавајте на крвниот притисок. Избегнувајте стрес и преоптоварување.

Период 4

Време на вознемиреност, непријатност, возбуда, напнатост на нервниот систем. Избегнувајте прекумерно читање, планирање или прекумерен ментален напор. Добијте правилен одмор и спиење во овој период е попотребно отколку во кој било друг.

Период 5

Трендот во задоволување на желбите на телото. Добар период за опоравување од треска, хронични и други болести. Бидете внимателни, бидејќи предлозите од други луѓе, вклучително и дел од околината во овој момент, може да влијаат на вашиот ум.

Период 6

Дали спаѓате во група на луѓе кои се изложени на ризик од болести на кожата, грлото, бубрезите и репродуктивниот систем. Избегнувајте ментален стрес, прекувремена работа или прекумерни задоволства од физичка природа. Пијте многу чиста вода и често бидете на отворено.

Период 7

Физичката сила во овој момент е обично на најниско ниво. Погрешно време за лекови и операција. Можност за влошување на долготрајни, хронични заболувања.

Предложените техники нема да ви ги решат сите здравствени проблеми, но со нивна помош можете да спречите појава на непријатни моменти, а со тоа и да уживате во светот околу вас.