Нумерологијата може да ни помогне да разбереме кои се нашите „силни страни“ за да ги искористиме за полесно да ги исполниме нашите животни задачи. Може да помогне и во откривање на слабостите, како и на сето она на што треба да работиме …

Секој број има различни и уникатни вибрации. Таа вибрација не може да се промени или игнорира, но треба да научиме да живееме со неа, сметаат нумеролозите.

Броевите се наоѓаат во датумот на раѓање, а секој од нив има посебно значење и дава одредени карактеристики на личноста родена на одреден датум. Карактеристиките што ни ги даваат бројките не треба да се гледаат само низ призмата на позитивното или негативното, туку едноставно треба да се прифатат како дел од личноста.

Вибрациите на бројот на датуми на раѓање остануваат со нас цел живот, а знаејќи дека енергијата може да ни помогне подобро да се разбереме себеси. Исто така, познавањето на нечиј датум на раѓање и карактеристиките што ги носи тој број може да ни помогне подобро да ги разбереме другите и да имаме подобар однос со нив.

Броевите од еден до десет имаат голема моќ.

Тие ги имаат лидери, луѓе кои се подготвени да преземат одговорност и да водат други луѓе на патот кон успехот. Исто така, тие се многу храбри, подготвени да реализираат нови идеи, креативни се и лесно ги решаваат сите проблеми што ќе им се најдат на патот. Ова е, велат нумеролозите, бидејќи бројот десет е опишан како број еден зголемен десет пати.

Слично правило важи и за броевите од девет до осумнаесет.

Луѓето родени на деветти во месецот имаат развиено чувство за разбирање и сочувство кон другите. Тие се заинтересирани за областа на филозофијата. Сакаат големи животни промени бидејќи се обликуваат преку нив. Имаат многу изразена толеранција кон другите луѓе, култури, обичаи.

Осумнаесет е најразновидниот од сите броеви и може да се намали на девет.

Бидејќи осумнаесет е два пати по девет, луѓето родени на овој датум имаат двојно посилни особини од оние кои се погодени од бројот девет. Тие можат да направат многу повеќе од другите, нивните интереси се различни, а нивните таленти се неограничени. Кога планираат нешто, тоа го постигнуваат. Сепак, тие не ја користат својата моќ и талент за да постигнат само сопствена корист, туку сакаат и да им помагаат на другите. Ова докажува дека се толерантни и добри луѓе.

Броевите составени од две цифри можат да ги преземат својствата на двете. Така, броевите меѓу 21 и 29 ги добиваат карактеристиките на бројот два и оној што следи по него.

Број два е бројка што носи нагласена колегијалност, било во деловниот или во приватниот живот. Родените на втори во месецот имаат тенденција да исполнуваат туѓи желби, без разлика дали се работи за член на семејството или познаник.

Бројот три е бројот на дружељубивост. Луѓето родени на трети немаат проблем да воспостават контакт бидејќи природно привлекуваат други луѓе.

Бројот четири се однесува на вредните луѓе кои го завршуваат секој проект што го започнуваат со слоганот: „Што можеш да направиш денес, не оставај за утре“

Бројот пет укажува на подготвеност за промени кои луѓето родени на овој датум ги следат во текот на животот.

Родените на шести во месецот се склони кон хуманитарна работа. Подготвени се да покажат љубов кон сите, без разлика на возраст, пол, раса.

Контемплативната природа е особина која се изразува кај луѓето родени на седми во месецот. Затоа, мора да внимаваат да не се повлечат премногу од општеството и да не паднат во самотија.

Луѓето родени на осми во месецот знаат дека добро се справуваат со парите.

Еве што кажува за вас датумот на вашиот роденден?

1 – Родени од првите, тие се создадени за улогата на лидер – тие имаат силна личност.

2 – Вие сте исклучително кооперативни, и на работа и приватно.

3 – Секогаш сте во центарот на настаните, плени со дружељубивост.

4 – Сакате да работите, логичното размислување е вашата силна страна.

5 – Вашиот живот ќе биде обележан со чести промени.

6 – Се занимавате со образование и хуманитарна работа.

7 – Многу сте склони кон контемплација, а ве привлекува и уметноста.

8 – Одлични сте во финансиските води.

9 – Ги разбирате другите луѓе и имате разбирање за нив.

10 – Можете да се справите со се што ќе ви се најде на патот.

11 – Вие сте чувствителна личност и понекогаш страдате поради тоа.

12 – Имате вроден шарм и изразена привлечност.

13 – Многу сте концентрирани и посветени во работата.

14 – Мудроста, интуицијата и креативноста се вашите главни квалитети.

15 – Вие сте љубезни, трпеливи и подготвени да им помогнете на сите.

16 – Љубезни сте кон блиските и драги луѓе.

17 – Инвентивни сте и со креативност ги реализирате своите идеи.

18 – Имате силна харизма и сте сестрани.

19 – Имате авантуристички дух и не се плашите да ги изразите своите чувства.

20 – Се жртвувате за доброто на другите, но во исто време се заборавате и себеси.

21 – Ги сакате луѓето и уживате во одлично друштво.

22 – Го планирате секој чекор и верувате пред се во себе.

23 – Вие сте роден говорник, се истакнувате со зборови.

24 – Забележувате убавина во се околу вас и таа ве исполнува.

25 – Се карактеризирате со трпение и контемплација.

26 – Силни сте и амбициозни, искористете го тоа во бизнисот.

27 – Вашите животни искуства се многубројни и интересни.

28 – Креативни сте и оригинални, барате стабилност.

29 – Интуитивно ги разбирате проблемите на другите.

30 – Секогаш кажувајте што мислите и чувствувате.

31 – Интуицијата ви покажува на кој начин на живот треба да одите.

фото Pixabay