Денесак РКЕ треба да донесе нови цени на горивата во Македонија.

Според моменталните цени, нафтата од типот брент се продава за 75 долари за барел, додека вти круд за 69.

Во моментов цените се следни: ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 81,00 ден., ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 83,00 (денари/литар), Дизел гориво – 74,00 (денари/литар).