За оние кои бараат дополнителни причини да избегнат враќање во канцеларија, истражувачите открија места полни со бактерии и други нечистотии на работното место.

Со анализа на местата кои најмногу допираат во текот на работниот ден, откриле габи и бактерии.

Најзагадено било компјутерско глувче, а на него била пронајдена 11 пати повеќе нечистотија отколку на тоалетна школка.

Надвор од канцелариското биро, заедничката кујна имаше најневидлива нечистотија, особено бојлерот и фрижидерот.

Поради пандемијата, сите сме навикнати да користиме гел за раце, но и шишињата што ги содржат се полни со нечистотија, покажуваат истражувањата.