Експертите за сајбер безбедност открија 21 апликација за паметни телефони кои никогаш не треба да ги преземате.

Листата е опишана како најлошите апликации за Android во изминатата година, според Malware Fox.

„Важно е да се знае дека повеќето од овие апликации се достапни и на Google Play Store“, предупредуваат експертите.

Тие советуваа веднаш да ја избришете апликацијата доколку ја забележите на вашиот телефон.

Исто така, важно е да ги обележите за Google, доколку ги забележите на платформата.

Најдобро е секогаш да преземате апликации од реномирана продавница и да истражувате сами пред да ги преземете.

Списокот вклучува и емотикони, апликации за уредување фотографии и апликации за пораки. Ако апликацијата има само мал број сомнително позитивни критики или голем број негативни критики, можеби е добра идеја да ја прескокнете.

Најлошите апликации во 2023 година:
Цена Gamehub и кутија
Се надевам дека камера-слика
Истиот стартер и живата позадина
Неверојатна позадина
Прекрасен уредник и налепница за емотикони
Едноставен скенер за белешки
Универзален скенер за PDF
Приватен гласник
Премиум СМС
Проверка на крвниот притисок
Кула тастатура
Боја уметност
Порака во боја
Уредувач на видео на Vlog Star
Креативен 3D стартер
Леле камера за убавина
Гиф емоџи тастатура
Инстант пулс во секое време
Деликатниот гласник
Уредувач на фотографии за слабеење убавина
Професионален уредник на GIF камера