Не очекува одлична месечева фаза која ќе успее да избрише, исправи и залечи сѐ она негативно што се случило за време на затемнувањето на Сонцето, после 10 јуни. Посебно се однесува на решавањето на лаги и измами.

Полната Месечина ќе биде во знак на Јарец и прави еден многу позитивен аспект. Дури и ако се појават некои предизвици и проблеми, со леснотија ќе успеете да се ослободите.

Главниот фокус на оваа месечева фаза ќе биде на семејството и домот. Можни се напнатости, судири и кризи, но лунарната енергија ќе ви даде емоционална сила и зајакната интуиција како би преминнале преку сите препреки и предизвици.

Во овој период ве очекуваат нови пријателства со луѓе кои можат да ви помогнат на емотивен план, но и во кариерата. На работа ве очекува напредок, самопромоција, а многу ваши планови ќе бидат на чекор до исполнување.

Оваа месечева фаза е исто така добра за патувања, образование и ширење на погледите.