Vestiplus.mk
+ МАКЕДОНИЈА ТОП ВЕСТИ

Почина Амди Бајрам

Поради кардиоваскуларни проблеми, почина Амди Бајрам, експратеникот и претседател на Сојуз на Ромите. Тој починал на приватна клиника во Скопје. Посмртно, ќе му биде земен и брис за коронавирус.

Бајрам пред неколку месеци ја ампутираше и едната нога, по што, најави дека сака да се врати во политиката.

Амди Бајрам е роден во Скопје во 1956 година и има завршено средно трговско училиште. Првпат станува пратеник во 1994 година, како член на Партијата за целосна еманципација на Ромите. По две години, ја основа Сојуз на Ромите и е нејзин претседател.

Можеби ќе ве интересира...

Ужас: Осумнаесетгодишник силувал малолетна роднина во Гостивар

В+

СДСМ: Ребалансот на буџетот носи повеќе пари за човечкиот капитал и мерки за засилен економски раст

Vesti +

Машински инженери и техничари од „Фероинвест“ ја монтираат опремата за ХЕ „Накра“ во Грузија

Vesti +

Шахпаска: Со новиот Закон за работни односи ја олеснуваме работата на сезонските работници и во земјоделието

Vesti +

Изгоре работилница во Шишево

Vesti +

Сите често ја правиме оваа грешка кога правиме кафе – Внимавајте може да биде опасно по здравјето

Vesti +