Омилената сезона на многумина до која се одбројува цела година е во тек.

И иако сме убедени дека најубавиот период нè очекува без многу стресови и проблеми, не сите имаат таква среќа.

Имено, поради одредени астролошки случувања, на еден хороскопски знак му претстои особено лошо лето, особено на љубовен план.

Станува збор за Девици.

За нив, од 22 јули, Венера ќе се ретроградира во нивната 12-та куќа, барајќи од нив да размислуваат за нивните минати врски. Некои луѓе од нивното минато можеби повторно ќе се појават во нивните животи.

Тогаш не смеат да носат големи одлуки, туку мора да ги слушаат своите внатрешни мисли. Важно е да се запрашате: „Што порано ви одеше добро на љубовен аспект, а денес не?“.

Девиците мора да се слушаат себеси, да ги признаат своите емоции и да си дозволат да се движат низ нивните емоции дури и ако не се сигурни што се случува.

Исто така, поради ретроградноста на Меркур, луѓето во овој знак ќе бидат исклучително ранливи. Како перфекционисти, на Девиците не им се допаѓа кога работите не одат според планираното, а тоа може да има многу во летото 2023 година.

Агресивниот Марс влезе во нивната куќа на идентитетот, што веројатно ќе ги натера да се чувствуваат многу лути. Покрај тоа, ќе им недостига самодоверба и ќе бидат ранливи, но важно е да запомните дека по тежок период, сè ќе биде подобро од било кога.