Култура Archives - Vestiplus.mk
Vestiplus.mk
Home » Култура

категорија: Култура

+CentarКултураТОП ВЕСТИ

Дерала со книга за украинскиот хероизам наспроти неизмерното зло

Vesti +
Промоција на публикацијата „Украина-Година на хероизмот“, на Џабир Дерала, што се одржа на 24 февруари, една година од почеток на руската агресија врз Украина, како...
+КултураТОП ВЕСТИ

Скопското “Црно собрание” вечерва на концертот БГ ИНВАЗИЈА во култниот Дом на младината во Белград

Vesti +
Со вечерашниот концерт во Домот на младината во Белград се обновува традицијата на проектот БГ ИНВАЗИЈА што прв пат е одржан во 1992 година, а...
+Во тренд...КултураМАКЕДОНИЈАТОП ВЕСТИ

Костадиновска-Стојчевска: Начинот на финансирање проекти преку Годишен конкурс е неодржлив

Vesti +
Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска ги демантираше обвинувањата за лична вмешаност при одлучувањето за годишните конкурси. -Годишниот конкурс е настан за кој се подготуваме непречено,...
+КултураТОП ВЕСТИ

Меѓу одбиените од култура, проекти за набавка на коњи и храна за нив

Vesti +
Пишува Ана Василевска По реакциите на некои од конзументите на субвенции од Министерството за култура од резултатите на годинешниот конкурс за проекти, министерката за култура...
+КултураТОП ВЕСТИ

И со државна помош од пет милиони денари, Оф Фест и Скопје Џез Фестивал не сакаат да станат самоодржливи

Vesti +
Министерството за култура со Годишната програма повторно финасиски ги поддржа „OFF Fest“ и Скопскиот џез фестивал со над пет милиони денари, но и покрај ваквата...
+КултураТОП ВЕСТИ

Костадиновска-Стојчевска: Со целосното аплицирање онлајн се зголеми ефикасноста при административната селекција на проектите

Vesti +
„Годишниот конкурс за поддршка на проекти по прв пат се спроведе на националниот портал Е-услуги и за прв пат решенијата за прифатени, одбиени и отфрлени...
+КултураТОП ВЕСТИ

Костадиновска-Стојчевска: Обезбедени се околу милион и пол денари за заштита и реставрација на манастирот во Матејче

Vesti +
„Обезбедени се, ако не се лажам, околу милион и пол денари за мерки за заштита при што понатаму ќе продлжиме со реставација на самиот манастирски...
+КултураТОП ВЕСТИ

Костадиновска-Стојчевска: Оваа година културата ќе биде во духот на разноликоста, традицијата и националниот идентитет

Vesti +
„Оваа година, според исходот од конкурсот, културата ќе биде во духот на разноликоста, традицијата и националниот идентитет. Станува збор за проекти од јавен интерес, кои...
+КултураТОП ВЕСТИ

Костадиновска-Стојчевска: Повеќе од 12 милиони евра поддршка за домашните уметници и вредностите на културно творештво

Vesti +
„Оваа година, според исходот од конкурсот, културата ќе биде во духот на разноликоста, традицијата и националниот идентитет. Станува збор за проекти од јавен интерес, кои...
+КултураТОП ВЕСТИ

Костадиновска-Стојчевска: Нашата поддршка за МКЦ е јасно изразена преку финансирањето на програмскиот дел посветен на младите

Vesti +
„Имав средба со дел од програмскиот совет на МКЦ и она што е во делокругот на МК ние го остваривме, односно го поддржуваме во програмскиот...