На 05.05.2023 во Полициската станица Бит Пазар, О.П.(71) од Скопје пријавил дека на ул.„Македонско косовска бригада“ бил каснат од куче скитник.

На 05.05.2023 во 17.30 часот во Полициската станица Чаир, Д,Л.(31) од Скопје пријавил дека на ул.„Марко Крале“ бил каснат од куче скитник.

На 05.05.2023 во 15.00 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, И.М.(48) од Скопје пријавил дека на ул.„Лука Геров“ бил каснат од куче скитник.