Оливер Спасовски на социјалните мрежи:

Една година од операционализација на Договорот со ФРОНТЕКС – прв договор со ЕУ кој го потпишав на македонски јазик! Не прифатив да се потпише договорот се додека не беше овозможено да биде потпишан на македонски јазик, да си го почитуваме идентитетот и јазикот! Успеавме и не се откажуваме од европска иднина!

Линк до видео:

https://www.facebook.com/reel/437496502158436