Рак

Раковите се познати по топлиот и сочувствителен карактер. Такви какви што се, се сакани и имаат многу пријатели. Од таа причина, овој знак станува лидер.

Како резултат на тоа, тие се влијателни и мотиватор на своите сакани.

Меѓутоа, некои Ракови – како што е Мајк Тајсон – доминираат само со своите тупаници. Познати Ракови се Фрида Кало, Јулиј Цезар и Џорџ Буш.