Овен (21 март – 19 април):
Оваа недела, Овен, вашите финансиски потфати се како вежбање со висока енергија – полн со интензитет и возбуда. Вашите храбри одлуки може да се исплатат, но внимавајте да не прескокнувате нешто премногу импулсивно. Размислете за канализирање на вашата динамична енергија во добро осмислен план. Може да најдете неочекувани финансиски придобивки преку креативен проект или иновативна идеја. Продолжете со динамиката и до крајот на неделата би можеле да видите позитивни резултати.

Вага (23 септември – 22 октомври):
За Вагите, оваа недела е само да се најде рамнотежа во вашите финансиски прашања. Земете дипломатски пристап кон управувањето со парите. Размислете за буџетирање и стратегии со хармоничен начин на размислување. Одлично време е да преговарате за договори или да разговарате за финансиски планови со партнерот. Заедничките напори може да доведат до неочекувани финансиски придобивки. До крајот на неделата, вашата способност за одржување на рамнотежа може да донесе чувство на финансиско задоволство.

Јарец (22 декември – 19 јануари):
Јарец, вашата дисциплинирана и практична природа добро ви служи во финансиските работи оваа недела. Држете се до вашиот буџет и долгорочни цели и може да забележите постојан напредок. Добро време е да ги процените вашите инвестиции и да донесете стратешки одлуки. Не плашете се да побарате совет од доверлив ментор или финансиски експерт. До крајот на неделата, вашиот методичен пристап може да доведе до чувство на финансиска сигурност и постигнување.