Малкумина домаќинки знаат за ова јадење, но кога ќе го пробате, ќе сфатите дека храната има вкус како да е подготвена во ресторан, а не во домашна кујна! И тоа е многу едноставно!

Кога печеме во рерна храната најчесто ја ставаме на скара и ја оставаме да се пече. Сепак, професионалните готвачи советуваат еден трик кој според нив гарантира врвен вкус како од професионални ресторани.

А се што треба да направите за тоа е да ја извадите скарата и да ја подготвите храната на самото дно од рерната. Професионалните готвачи велат дека ова е најдобриот начин да се подготви пица, леб или цело пилешко или мисирка, бидејќи ваквото готвење дава одличен вкус поради топлата долна површина на рерната која е во контакт со храната.

Нивниот совет е да ги извадите решетките и да ја ставите хартијата за печење, а потоа да ја загреете рерната на 250 степени, но погрижете се дното на рерната да биде доволно цврсто за да ја издржи тежината на храната што ја подготвувате. Покрај тоа, некои печки имаат отвори на дното што може да предизвикаат проблем ако се блокирани или затворени. Овој дизајн е вообичаен кај плинските печки, па ако не сте сигурни, подобро е да проверите сè кај производителот пред да започнете со готвење.