Исфрлањето пиво од исхраната може да има големи здравствени бенефити, пишува “Eatthis”.

Еве што се случува во телото кога ќе се откажете од пиво.

Рамен стомак

Редовното пиење пиво може да резултира со дебелеење и пивски стомак. Добри вести се што тоа лесно ќе го решите, само ако престанете да пиете пиво.

Кога ќе се откажете од пивото го намалувате бројот на калории кои ги внесувате во организмот. Со исфрлањето на пивото можете да избегнете и прејадување, со оглед на тоа што алкохолот отвара апетит. Покрај тоа, ќе спречите и надуеност која се јавува поради јаглехидратите во пивото.

Подобрена функција на црниот дроб

Црниот дроб е отпорен орган, но тоа не значи дека треба да го форсирате до крајни граници. Консумацијата на алкохол го оштетува црниот дроб, но кога ќе престанете да пиете, тој се регенерира.

Слабеење

Со алкохолот доаѓаат и празни калории, од нив не сте сити, но тие и натаму се „лепат“ на вас.

Мирен сон

Сите видови алкохол можат да предизвикаат проблеми со спиењето. Само два алкохолни пијалаци дневно се доволни за да го пореметат сонот во следните 24 часа.

Бистро размислување

Одрекувањето од пиво може да спречи микротоксини и тешки метали, кои понекогаш за време на производството можат да залутаат во пивото. Иако овие елементи ги нема многу и не се наоѓаат во секое пиво, постојат луѓе кои се исклучително осетливи на нив. Внесувањето на тие елементи можат да предизвикаат главоболка и губење на памтење.