Ново покачување на пензиите ќе има во септември согласно системското решение кое беше донесено пред извесно време.

Пензиите ќе се покачуваат секоја година по два пати согласно инфлацијата, растот на просечната плата и други фактори.

Во март пензиите скокнаа за нови 5 проценти.