Девица: Со нивното прецизно внимание на деталите и практичниот начин на размислување, Девиците може да се најдат себеси како ги собираат плодовите од нивната напорна работа во мај. Ова може да дојде преку бонуси, зголемување на платите или успешно финансиско планирање.

Лав: Природната харизма и лидерските способности на Лавовите може да ги доведат до профитабилни можности во мај. Без разлика дали тоа е преку успешен деловен потфат, добро компензиран проект или голема среќа, Лавовите би можеле да видат поттик во нивните финансии.

Стрелец: Стрелците, познати по својот авантуристички дух и оптимизам, во мај може да најдат неочекувани извори на приходи. Ова може да дојде преку инвестиции, можности за хонорарци или ненадејно зголемување на побарувачката за нивните вештини и експертиза.