Судот нареди делумно заплена на имотот на Ер Албанија, националната албанска авиокомпанија.

Како што пишува албанскиот портал Ора њуз, компанијата е санкционирана поради неподмирени долгови.

Не се знае колкава е висината на долговите на Ер Албанија, но во редоследот на заплена на акциите стои дека компанијата не ја платила обврската и по официјалното известување.

Порталот замаеро известува дека компанијата лета во текот на целата година до четири италијански дестинации и Истанбул, како и сезонски летови до Лондон и Анталија, додека има и три сезонски чартер линии. Компанијата има и сезонска линија од Кукеш. Ер Албанија има два Ербас А320 и еден А319 во својата флота, иако експертите тврдат дека всушност лета само со два авиони.

Извор: BiznisPRO.com