Фејсбук статус на премиерот Зоран Заев:

Како дел од шестиот пакет мерки за надминување на последиците од ковид-кризата, распределеми се 35,3 милиони денари, од кои:

➡️ 2.460.000 денари за 80 лиценцирани туристички водичи, на кои ќе им биде исплатена еднократна финансиска поддршка во висина од 30.750 денари;
➡️ 15.443.661 денари за 33 економски оператори врз основа на информацијата за спроведениот јавен повик за финансиска поддршка на компании – оператори од индустријата за организација на настани;
➡️ 11.924.820 денари финансиска поддршка на регистрирани фотографски студија и фитнес центри, односно на сите 184 правни лица од овие дејности кои аплицираа на јавниот повик.
➡️ 5.442.232 денари финансиска поддршка на регистрирани игротеки и приватни детски одморалишта, за вкупно 73 правни лица кои ги исполнуваат сите услови од јавниот повик за правните лица од овие дејности.