Денеска Македонија и Холандија во 18 часот ќе го одиграат мечот од Европското првенство 2020 во Амстердам, а премиерите Заев и Руте на трибините во Амстердам ќе ги бодрат своите репрезентации, објави порталот Centar.mk.

Премиерот Заев патува за Амстердам на покана на премиерот на Холандија Руте, пишува Centar.mk.