Секогаш е добро да знаете по некој трик за вашите капути без хемиско чистење да бидат подготвени за зимската сезона.

Вратете им ја свежината на зимската гардероба на многу едноставен начин. Џемперите и капутит закачете ги на закачалка, па од оддалеченост од 15 сантиметри испрскајте ги со чиста вотка.

Најдобро е вотката да ја ставите во распрскувач. Потоа, оставете ја гардеробата да се исуши и ќе видите дека веќе ја немаа онаа непријатна миризба, ниту пак мириса на алкохол.

Алкохолот ги убива сите бактерии кои предизвикуваат непријатна миризба. Овој метод користете го за материјали како што се волна, памук и полиестер, додека не се препорачува за кожа, свила или други скапи ткаенини.