Денеска во Прилеп се случуваше голема полициска акција која имаше за цел уништување на голема дилерска мрежа на дрога, објави денеска Centar.mk.

Неофицијалните информации говорат дека во мрежата биле вклучени менаџери на локали, хотели, полицајци, кои подолг период дилале дрога на повеќе локации.

Во акцијата која трае и ноќеска, досега биле приведени околу 7 лица, а опфатени биле дваесетина пишуваат медиумите.