Владата донесе нови одлуки и мерки за справување со коронавирусот. Буџетарите ќе работат онлајн, автобусите ќе возат со половина капацитет, а економските субјекти со работа ќе завршуваат до 23 часот.

-Препорака до цела државна и јавна администрација до ошпштините и судовите согласно механизмот на работа, работниот процес да се одвива во смени, редуцирано или онлајн од дома

-Автобусите да возат со 50% намален капацитет

-Сите економски субјекти да работат до 23 часот

Инаку, денеска во Собранието не се расправаше по предлог измените на Законот за заштита на населението од заразни болести.