Во координација со премиерот и претседателот, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, замина од Мечкин Камен заради координација на ситуацијата со пожарите.

Кочани е зафатено од голем пожар, а неофицијално горат куќи.

[embedded content]