Иако Астрологијата не е статистика, статистичките податоци што ги запишуваат астролозите понекогаш може да бидат добар показател за предиспозициите што ги поседуваат одредени знаци.

Според оваа статистика, овие три знаци најчесто се оставени од нивните партнери, а еве кои се причините.

Рак
Раковите најчесто се оставани од нивните партнери, поради големата доза на меланхолија, копнеж, па дури и тага што ја испуштаат. Нивните партнери често ги обвинуваат за расипување на расположението и не можат да се справат со песимизмот што го испуштаат. Тие се особено песимисти кога ги оценуваат настаните во далечната иднина. И навистина, Ракот, доколку не ги контролира своите нагони, кои произлегуваат од огромната сентименталност, тешко може да се воздржи да не ја мотивира целата своја околина да стане подеднакво песимист. Во оваа варијанта прв страда оној кој е најблизок, а тоа е емотивниот партнер. Дури и да имаат партнерка која е најоптимистичката или највеселата личност на светот, дури и таа нема да сака да ја „впие“ тагата што ја испуштаат Раковите.

Девица
Девиците најчесто се оставани поради две причини. Првата е ужасното досаѓање што можат да го изведат, многу свесно. Секогаш нешто нема да им одговара, секогаш ќе имаат барем еден коментар што другите, особено нивниот партнер, мора да го „проголтаат“. Доколку не се контролираат, можат цел ден да го следат партнерот и само да критикуваат, што може да биде многу фрустрирачко. На сето тоа треба да додадеме и дека излегувањето со Девица може да биде крајно проблематично, бидејќи всушност е најдоброто на светот. Никој не се џанглира толку провокативно како тие. Друга причина е самољубието на Девицата, нарцизмот, но и ароганцијата. Тие едноставно мислат дека се далеку над другите и дефинитивно можат да имаат став на „дива“ која ќе ја гледа целата околина, вклучително и емотивниот партнер, како суштество од понизок вид, па ако не го намалат или целосно избегнувајте го, тие ќе останат зад себе.

Близнаци
Најчесто напуштани се Близнаците затоа што не можат да се справат со нивната енергија, која честопати има тенденција да оди во крајности. За да не се случи ова, важно е Близнаците да научат да се воздржуваат, не на начин на кој постојано дејствуваат или веќе не знаат што сакаат, туку вистински да влијаат врз себе, за да се променат. и се работи.да дојде кај него. Подоцна би успеале да ја координираат својата еуфорија, така што тоа да не го вознемирува емотивниот партнер, поради што целокупната ситуација би била многу подобра, а самата емотивна врска би била одржлива. Клучниот проблем е што нивните партнери ги оставаат во напредна фаза од врската, кога всушност „мерат“ дали ќе направат чекор понатаму со нив или не, па затоа Близнаците мора да го спроведат своето смирување на енергијата, дури и во раните фази на емотивната врска, ако сакате да го откажете ова статистички правило.