Од Е-112 добиена е пријава за пожар на отворено на патот Штип – Радовиш на излезот на Штип близу затворот на 6-ѕи км,
Екипите на ТППЕ Штип се на терен.

Пожарот се шири лево и десно од патот кон с. Драгоево, после затворот. Гори нискостеблеста шума, грмушки и трева.