Градоначалникот на Москва, Сергеј Собјанин најави дека секој од жителите на главниот град на Русија, кој ќе ја прими првата доза вакцина против коронавирус, ќе може да учествува во наградна игра и да освои автомобил.

– Оние кои ќе ја примат првата доза вакцина од 14 јуни до 11 јули ќе учествуваат во лотарија за автомобил. Секоја недела ќе се одржуваат пет лотарии во вредност од околу 14.000 долари, рекол градоначалникот.

Тој додал дека главната награда за оние кои ќе се вакцинираат не е автомобил, туку нивното здравје и „мирна глава“.