На 06.05.2023 во 16.35 часот во Полициската станица Центар, Т.Г.(26) од Струга пријавила дека на бул.„Партизански Одреди“ во Скопје била касната од куче скитник.

На 06.05.2023 околу 18.50 часот во Полициската станица Гази Баба, Н.М.(67) од Скопје пријавил дека на ул.„Трифун Хаџијанев“ во Скопје бил каснат од куче скитник.

На 06.05.2023 во 09.30 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, О.С.(69) од Скопје пријавила дека на ул.„Ѓорче Петров“ била касната од куче скитник.

На 06.05.2023 во 15.55 часот во Полициската станица Тетово, Б.Ш.(22) од с.Глоѓи, тетовско, пријавил дека во с.Џепчиште, тетовско, била каснат од куче скитник.