Денеска во утринските часови се случи несреќа во производствениот погон на Макстил каде животот го загуби вработен во компанијата.

Според информациите на Макстил веднаш биле алармирани сите надлежни служби кои направиле записник од настанот и е започната истрага за причините за несреќата.