Почина Д-р Трајче Нешковски, беше поранешен функционер во СДММ. Социјалдемократите се во шок по ненадејната смрт на нивниот другар, кој беше и познат доктор.

-За момент помислив дека е само лош сон, ама не било.
Целото другарство, темелот на СДММ го поставувавме заедно, еден и единствен Трајче.
Не сакам да верувам, но кој не прашува нас овде.
Бог да те прости брат, другар Трајче…
До некое следно видување, напиша Костадин Костадинов во пораката по повод смртта на Нешковски.

https://www.facebook.com/kosta.kostadinov.18/posts/10219869545702190?__cft__[0]=AZXXoLUafAUlG62FBNUrLOmFZM-KzAKvLwTAnOsUZ9K1gCGeO7CUfRvMM7wD5KGSwh1PbgEFY4sJgV2Zv2ARCHkWafPU1-GLtqH65eEMyUzbUFxEcMwDxr6VfBZM7s2FOIBT3vF_gcCCx7Zyaf0S4HQi5oRRGD7RmDaqas-sjjgI3Q&__tn__=%2CO%2CP-R