Vestiplus.mk
Home » вакцини
+ Здравје МАКЕДОНИЈА ТОП ВЕСТИ

Европска недела на имунизација – Одбележување на напредокот и на потенцијалот на вакцините за овозможување квалитетен долг живот

Vesti +
Европската недела на имунизација, што секоја година традиционално се одбележува од 24ти до 30ти април, 2022 година е поволен момент да размислиме за важноста на...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.624.729 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани во државата

Vesti +
Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 3.838 дози вакцини, од кои 758 се аплицирани како прва доза, 787 се ревакцинирани, а 2.293 граѓани...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.620.860 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани во државата

Vesti +
Во изминатите два дена аплицирани се вкупно 9.009 дози вакцини, од кои 1.873 се аплицирани како прва доза, 1.580 се ревакцинирани, а 5.536 граѓани примиле...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.600.966 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани во државата

Vesti +
Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 5.532 дози вакцини, од кои 666 се аплицирани како прва доза, 1.050 се ревакцинирани, а 3.816 граѓани...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.604.833 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани во државата

Vesti +
Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 6.089 дози вакцини, од кои 709 се аплицирани како прва доза, 1.148 се ревакцинирани, а 4.232 граѓани...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.557.028 дози вакцини, а ревакцинирани 45% од полнолетните граѓани во државата

Vesti +
Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 2.504 дози вакцини, од кои 713 се аплицирани како прва доза, 1.730 се ревакцинирани, а 57 граѓани...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.554.372 дози вакцини, а ревакцинирани 45% од полнолетните граѓани во државата

Vesti +
Во текот на вчерашниот ден и во вторникот аплицирани се вкупно 9.307 дози вакцини, од кои 1.830 се аплицирани како прва доза, 7.281 се ревакцинирани,...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Вчера се аплицирани 7.518 вакцини

Vesti +
Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација. На вакциналните пунктови во државата и на терен, заклучно...
+ Здравје КОРОНАВИРУС

Вакцините имаат позитивни ефекти врз менталното здравје

Vesti +
Вакцинацијата може да спречи штетни последици Вакцината „Ковид-19“ има позитивен ефект врз менталното здравје на имунизираните Американци, дури и по првата доза, објави Универзитетот во...
+ КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

МЗ: Сите донирани вакцини од Бугарија ќе ги аплицираме пред истекување на рокот

Vesti +
Министерството за здравство информира дека согласно точните проекции за потребите за ревакцина со вакцината на „Фајзер“, како и големиот интерес за прва доза од овој...