Vestiplus.mk
БИЗНИС

Со имиња и презимиња УЈП ги објави граѓаните и фирмите кои должат за данок

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.09/2020 за долгови доспеани до 31.05.2020 и неплатени до 31.08.2020 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.
Управата за јавни приходи без согласност на даночниот обврзник на својата веб страница може да објави податоци заради исправка на непотполни информации кои се објавени во Листата на должници.

Листата на должници е достапна тука.

Можеби ќе ве интересира...

Adventure Macedonia и Мтел авантура низ Македонија – пејзажи кои го одземаат здивот и одлична телевизија каде и да сте

В+

114 трговци продавале основни продукти без намален ДДВ, УЈП на терен

Vesti +

Ковачевски: Компаниите учествуваат во стабилизацијата, нема да има недостиг на производи

В+

Добра вест: Почна предвремената исплата на пензиите, еве во кои денови ќе легнуваат парите на сметките на пензионерите

В+

Дизелот речиси 100 денари – ова се новите цени на горивата

Vesti +

Ангеловска-Бежоска: Основната камата е сѐ уште под нивото од почетокот на пандемијата

В+