Повисоката септемвриска пензија се очекува да се исплати во редовниот рок на први октомври.

Со исплатата на пензијата врееќе се врати редовниот начин на исплата наместо предвремената исплата на пензијата воведена поради прогласувањето на пандемија во државата и донесените мерки за заштита од корона вирусот.

Септемвриската пензија ќе биде повисока согласно редовниот раст на пензиите кој се случува два пати годишно.