Скорпија

Луѓето родени во знакот Скорпија се исклучително страствени.

Поради својата желба и концентрација секогаш изгледаат надмоќно. Тие се насочени кон остварување на своите цели: ретко кога Скорпија нема да го добие она што го сака.

Тие гаѓаат директно во центар и нема да се двоумат да ви дадат искрен совет кога ќе ги прашате. Некогаш зборовите се болни како каснувања од скорпија, затоа прашувајте ги само за тоа што сакате да го слушнете. Познати Скорпии се Пабло Пикасо, Рајан Гослинг и Кети Пери.