Според завршените епидемиолошки анализи во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 9149, активни 2178
• Куманово 1915, активни 184
• Дебар 301, активни 43
• Штип 1402, активни 143
• Прилеп 865, активни 192
• Тетово 1640, активни 233
• Струга 735, активни 69
• Велес 402, активни 73
• Битола 416, активни 113
• Охрид 480, активни 62
• Кавадарци 288, активни 65
• Гостивар 1008, активни 86
• Гевгелија 229, активни 112 (13 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 32 на Богданци и 12 се странски државјани)
• Струмица 503, активни 303
• Крива Паланка 163, активни 56
• Радовиш 154, активни 68
• Крушево 20, активни 0
• Кочани 524, активни 199
• Пробиштип 133, активни 20
• Демир Хисар 64, активни 3
• Македонски Брод 96, активни 3
• Пехчево 48, активни 4
• Берово 155, активни 46
• Валандово 69, активни 41
• Виница 142, активни 43
• Делчево 196, активни 102 (36 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)
• Кратово 27, активни 3
• Свети Николе 416, активни 64
• Кичево 378, активни 51
• Ресен 179, активни 18
• Неготино 73, активни 20 (13 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)