Силен земјотрес со магнитуда од 5.2 степени според рихтер вечерва околу 23 часот и 31 минута ја стресе Грција.

Земјотресот според сервисот ЕМСЦ, бил на 14 југозападно од Костур, Грција.

Земјотресот бил почуствуван прилично силно и во Ресен, Битола и други градови од југозападна Македонија.