Нови цени на горивата ќе бидат утврдени утре од страна на Регулаторната комисија за енергетика.

Во моментов цената на нафтата од типот брент е 82 долари за барел.

Цените на горивата се:
ЕУРОСУПЕР БС – 95 81 ден/л
ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 78 ден/л
ЕУРОСУПЕР БС – 98 83 ден/л

Извор: BiznisPRO.