Продолжуваме силно на терен меѓу граѓаните, СДСМ го носи најдоброто за секоја општина! СДСМ, како водечка партија во државата, постојано е со граѓаните, заедно креира храбри мерки и политики што водат кон напредок, соопштија од СДСМ од каде најавија дека започнува нова фаза на интензивни теренски активности, СДСМ оди од врата на врата, пред домовите на сограѓаните.

– Тимови во секоја општинска организација, партиски функционери и членови ќе го посетат секој дом, да разговараме за сработеното, но и да ги слушнеме нивните потреби и сугестии. Партнерски, со граѓаните ја создаваме најдобрата програмска понуда на СДСМ, која ќе го подобри квалитетот на животот во секоја општина, на претстојните локални избори. Сите предлози, коментари и барања кои ги добиваме на маалските и урбаните средби, на граѓанските трибини, веќе се анализираат и систематизираат.​ Еднаков пристап ќе заземеме и кон предлозите кои ќе стигнат преку проектот од врата до врата. Нашата посветеност и ангажираност го носи најдоброто, подобар живот во секое населено место, концепт кој носи развој и интеграција, велат од СДСМ.