-Целата македонска јавност виде со Левица и ДПМНЕ каков хаос следи, тие се лонче и капаче. Дивеењето на Левица во Собранието е потврда на она што го говориме цело време. Со Левица и нивниот коалициски партнер ДПМНЕ можни се само инциденти, насилства и хаос, соопшти СДСМ.

-Односот на Левица и ДПМНЕ кон Собранието е однос кон државата, однос кон граѓаните. За дивеењето мора да им одговорност од пратениците на Левица. Очекуваме надлежно јавното обвинителство веднаш да поднесе соодветни кривични пријави. СДСМ нема да дозволи сценаријата на проруската Левица и нивните коалициски партнери да успеат, се вели во соопштението.