-Градоначалникот на Охрид од редовите на ДПМНЕ го призна егзотичното патување но молчи за клучното прашање, кој го платил? – прашаа денеска од СДСМ.

-Го охрабруваме Кирил Пецаков да излезе пред охриѓани и пред целата македонска јавност да одговори: Колку пари чини ова егзотично патување и на чија сметка крстареше Пецаков, заедно со секретарот на општина Охрид, но и други лица од неговиот Кабинет? – прашуваат од партијата.