Цените на гроивата во Македонија утре ќе доживеат промена, а според берзанските податоци тие треба значително да паднат.

Според последните податоци на светските берзи нафтата од типот брент се продава за 75 долари за барел.

Во моментов горивата се точат по следните цени:

ЕУРОСУПЕР БС – 95 78.5 ден/л
ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 76 ден/л
ЕУРОСУПЕР БС – 98 80.5 ден/л

РКЕ утре напладне ќе оддржи седница на која ќе ги објави новите цени на бензинот и нафтата.

Извор: BiznisPRO.com