Регулаторната комисија за енергетика како и секој понеделник подготвува нови цени на горивата во Македонија.

Во моментов на светските берзи нафтата се продава за 84 долари за барел за типот брент и 80 долари за типот вти.

Во моментов горивата се точат по следните цени:

ЕУРОСУПЕР БС – 95 84.5 ден/л
ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 74.5 ден/л
ЕУРОСУПЕР БС – 98 86.5 ден/л

Новите цени ќе бидат познати денес напладне.