Според препораките на Владата кон македонските банки парите за пензии со висина до 11.000 денари,ќе легнат денеС.

Парите за пензии со висина 11.001-14.000 денари ќе бидат исплатени утре односно на 30.05.2023 година .

Во среда исплата следува на пензии со висина 14.001-18.000 денари

За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши на 01.06.2023 година.